Tuesday, October 5, 2010

Blogger Hack...Tingkatkan Jumlah Komen Bagi Entry Anda...

Salam, hari ini waveX akan membuat korang belajar hack untuk blog korang. Korang semua boleh guna untuk membuat lawak dalam blog masing2.WaveX yakin beberapa orang akan menyukainya untuk berseronok-seronok dalam blog sendiri.

Sangat lawak..Korang hack untuk jumlah komen korang, kerana dengan itu anda dapat meningkatkan jumlah komen anda untuk semua posting blogger dengan jumlah tetap yang anda mahu.

Mesti peningkan??:) Jangan bimbang, waveX akan menjelaskannya.Sepatutnya entry blog korang telah mempunyai 0 komen, korang akan buat komen itu menjadi 1000 komen atau nombor yang korang inginkan.Mesti korang semua tertunggu-tunggu macam mana nak buat kan...Mudah je..

1. Sign in into your blogger account and go to Design > Edit HTML

2. Look out for tag

3. Add the following code before it

                         a.comment-link:before{content:"76";}

4. Now save the template and view your blog

Hahaha...Sekarang entry anda yang mempunyai 0 komen akan muncul 760 komen.Memang lawak kan..Anda boleh menukar 76 ke nombor yang anda mahu.Kalau nak tgk contoh boleh tgk kat front page blog waveX.(kalau masih ada la).Selamat beramal..

14 comments:

  1. hahaha best2..memang nmpk cam best jer entry ramai orang komen ^_^

    ReplyDelete
  2. haahahha tp sebenarye ada satu aje...ehheheh....

    ReplyDelete
  3. Hmmm... untuk blogger je ke... wordpress boleh guna tak ?

    ReplyDelete
  4. kalau wordpress x pasti boleh ke x....

    ReplyDelete
  5. xjumpa pun code 2//dalam edit html//blogspot?mcm mana ek?

    ReplyDelete
  6. jagan lupa klik kat expand html code

    ReplyDelete
  7. wah!! bagus gak info nie...leh bergurau senda..heheh.macam comment tu kena hide lak yek...hahahaha..

    ReplyDelete
  8. kLO NAK buat untuk followers bole jgakkan??ekekke

    ReplyDelete