Tuesday, February 22, 2011

Isteriku Seorang Blogger..

Assalamualaikum, tangungjawab seorang isteri adalah patuh kepada suaminya selagi tidak melanggar hukum syarak..Selain itu, isteri juga perlu menyiapkan kerja rumah dan menjaga serta mendidik anak-anak..Persoalannya sekarang, adakah masih wujud ruang untuk si isteri berblog??

Bagi wave, adalah bukan satu kesalahan bagi seorang isteri untuk menulis blog..Cuma seorang isteri perlu bijak membahagikan masa antara blog dan kerja di rumah..Jangan sampai rumah terbengkalai..Sunah cakap ada beberapa risiko yang perlu dihadapi oleh si suami bila isteri adalah seorang blogger..Klik SiNi..

Namun, setiap individu adalah berbeza..Terpulang kepada individu itu sendiri untuk mencorakkan hidupnya..Jadi, kepada semua blogger-blogger yang sudah mempunyai suami, sila jangan abaikan keluarga anda..Tak salah jika berblog..Tapi keluarga perlu diutamakan..InsyaAllah ada keberkatan disebalik semua itu..

29 comments:

  1. hope isteri2 dpt bahagikan masa...mane tau bole bantu suami tmbh pendapatan..

    ReplyDelete
  2. @ecah..merangkap anak cik nan
    betul jugak tu..disamping isi masa terluang boleh tambah pendapatan..

    ReplyDelete
  3. kena bijak bahagi masa, tak salah pun....

    ReplyDelete
  4. @ ecah..merangkap anak cik nan:

    BLOGGING tak semestinya untuk tambah pendapatan :)
    mungkin hobi di waktu lapang....

    ReplyDelete
  5. wave kena bagi ni sekali... http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/apa-kata-mereka-jika-isteri-seorang.html hehehe...

    ReplyDelete
  6. tanggung jawab kene jage ...

    along stuju tuh!!..

    suami pon same la kan.. =p

    ReplyDelete
  7. setuju tu!! jgn sampai bile tye je lain takde blog blog blog..pikir la sendiri...:)

    ReplyDelete
  8. saya seorang isteri, juga seorang blogger..hehe..berblog untuk mengisi masa lapang..Alhamdulillah, setkat ni xde plak abaikan tanggungjawab :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah sya dapat membahagikan masa ..suami saya juga menyokong kerna minat dalam 'merepek" dalam blog nih..hehe ..sekadar mengisi masa lapang coz belum lg bekerja (penganggur tegar)...lgpun tak lah 24 jam seseorang isteri tu berbloging..

    ReplyDelete
  10. Saya juga seorang isteri & seorang ibu, Alhamdulillah....buat masa ini masih mampu membahagia masa, kepercayaan yg diberikan oleh suami, perlu digunakan dengan betul, tak salah berblog...

    ReplyDelete
  11. saya xpernah abaikan suami & tanggungjawab semata2 kerana berblog... malah suami saya pulak selalu suruh saya hapdet blog... huhuhuuu

    ReplyDelete
  12. salam

    :) isteri ske berblog .. no prob kot, lg happening ade la.. :) mcm sweet aje.. lg2 kalu both suami isteri ske berblog :)

    ReplyDelete
  13. betul2.. is2 pon boley berblogging.. lagi2 kalo sumai die pon blogger.. tp, tanggjwb tetap tnggjwb..
    same goes to the husband. bkn wife je..

    ReplyDelete
  14. sy berbloggging kt tmpt keja je. hihi. lgpun suami dah tetapkan syarat kalo nak berblogging, jgn buat entri yg berunsurkan fitnah, mengutuk, kena pandai jaga maruah.

    (suami jadi silent reader)

    ReplyDelete
  15. huhu awek bloger pun seksa bro..

    ReplyDelete
  16. selagi tak abaikan rumah tangga dan keluarga dan tahu batas2 yang sepatutnya, saya rasa tak akan berlaku masalah kalau seorang isteri jadi blogger..

    ReplyDelete
  17. isteri celik it..:)
    buat isi mase terluang tidak salahkan, cume perlu lebihkan pada suami & family...
    waahhh,pandai pulak sye...mcam da kawin plak..hak2

    ReplyDelete
  18. owh..entry selalu di pantau asben malah bila saya nak delete blog dia tak kasi ...
    tp saya bukan pun blogger tegar !

    ReplyDelete
  19. betul. isteri kene patuh pada suami. memang bila da giler blog ni, payah... kena pada saya, gf saya marah cakap, abg ni dgn blog je. camana tu???

    ReplyDelete
  20. sib bek laki aku sporting.dia tak kisah aku nak tulis blog ke..coolblog ke ~hak..hak..

    ReplyDelete
  21. aloh.. main pesbuk lg bahaya dari blogging..

    ReplyDelete
  22. Selagi seorang isteri itu patuh terhadap perintah suami (yg tidak melanggar hukum syarak), patuh terhadap suruhan Allah (tidak meninggalkan perkara yang wajib seperti solat), menjaga adab dan maruah diri serta keluarga termasuk suami (tidak menulis perkara yang memalukan) maka hukumnya harus :)

    P/s: Hanya pendapat Tira sahaja. Perbetulkan sekiranya salah..

    ReplyDelete
  23. Tanggunjawab isteri perlu diutamakan kerana itulah yg membawa dia kesyurga.. harap isteri2 dpt bahagikan masa sebaiknyer..

    ReplyDelete
  24. ops..ramainye komen..hehehe~

    along Mutiara Bernilai saya pun datang~ wee~ dia tak komen pun blog saya! huh!

    ReplyDelete
  25. Kewajiban harus menjadi yang utama

    ReplyDelete
  26. kter pon blogger jugak even isteri org,,insyaalah masa itu dapat dibahagi sebaiknya,,setelah saya bersara menjadi blogger tegar,,huhuh

    ReplyDelete