Friday, December 17, 2010

Lawak : Kisah Duda Tua..

Kisah Kasih Suami Pada Isteri Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.

Pak Mat yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat pergi pada waktu pagi, tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari dua minggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan beranggapan Pak Mat begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata, "Awak ni terlalu sangat cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada siapa lagi di kampung ini buat begitu." Pak Mat menjawab, "sebenarnya sebelum Maznah hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga rumput di kuburnya tumbuh dahulu." " Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh......"

12 comments:

 1. hahaaha...lawak2..bini dia dlm kubur mest panas..

  ReplyDelete
 2. hahahaha....bagusnya suami nih...

  ReplyDelete
 3. bagus betul la suami tuh... hahaha!~

  sengal jek...=.=

  ReplyDelete
 4. da agk da...apedaaa..cmne nk jupe kt syurga cmtu

  ReplyDelete
 5. erk... hampagas beno story nie... adesss....

  ReplyDelete
 6. mhahah. boleh pulak cam tu..

  lagu hangat di Ikim.fm >> Cuba - Aidil

  ReplyDelete
 7. tak sabar nak kahwin sangat laki dia ni. hahaah

  ReplyDelete