Monday, December 27, 2010

Blog Review : Cik Dya @ http://iamdya.blogspot.com/

Assalamualaikum..Hari ini waveX nak melaksanakan blog review yang waveX jalankan..Blog bertuah yang dipilih ialah blog Cik Dya..Blog Cik Dya adalah dari kategori 1..Sesiapa yang nak join masih boleh mendaftar diri..Sila klik SINI untuk maklumat lanjut..


Orang cakap kalau tak kenal maka tak cinta..Jadi mari semua mengenali siapakah Cik Dya ni..Bagi yang belum kenal je la..Tak banyak maklumat yang dapat dari Cik Dya ni..Nama sebenar pun tak tau..Tapi ni je yang dapat..nadia a.k.a dya a.k.a nadia zul..

Ni kata-kata Cik Dya yang sangat ringkas tapi bermakna.." To know me...is to love me ^_^ " ..Jadi, tunggu apa lagi, jom kita terjah blog Cik Dya ramai-ramai..Sebelum tu jom kita tengok cahaya mata Cik Dya yang amat comel ni..

Status Blog..
  • Google PageRank – 0/10
  • Alexa Rank – 841,426
  • Malaysia Rank –5923
  • Load time untuk blog ni agak tinggi jugak..Bagi yang menggunakan internet yang kurang kelajuan mungkin perlu menunggu sedikit untuk blog ni habis load..
 data - data ni valid  pada 27/12/2010 

Kandungan Blog.. 
Kalau dilihat secara rawak, blog Cik Dya adalah amat menarik..Blog Cik Dya bukan hanya berkisarkan tentang kisah peribadi Cik Dya tapi banyak juga maklumat-maklumat yang berguna boleh kita ambik..Selain itu, banyak entry Cik Dya tentang produk2 dan Cik Dya juga banyak join contest dan giveaway..(aktif Cik Dya ni..)

Statistik Pelawat..
Ramai visitor untuk blog Cik Dya adalah dari kaum Hawa..Kebanyakan berumur 25 ke atas..Jumlah pageviews blog sudah mencecah 36,000.. Satu pencapaian yang membanggakan.. 

Iklan Nuffnang..
Tak banyak yang nak dikomen mengenai kedudukan iklan..Ketiga- tiga iklan berada di tempat yang strategik dan amat mudah untuk menerima BE dari nuffnang..Cuma nuffnang lagi suka bagi BE kalau iklan yang large rectangle tu letak kat atas post..(ni pendapat waveX je la).. X pasti sgt kesahihannya.. 

Widget..
Penggunaan widget agak bijak..Tidak keterlaluan..Dan kalau boleh letak widget 'Label' untuk memudahkan pengunjung memilih kategori mana yang mahu dibaca..

Kesemua komen, cadangan dan kritikan yang diberikan hanyalah pandangan dari waveX semata-mata dan jika ada yang tersalah dan mengguris hati harap diampunkan..Mana cadangan yang mungkin boleh diterima mungkin boleh diaplikasikan..

p/s-mohon maaf kalau2 review tidak menarik..setakat yang mampu dengan kekangan masa sekarang..

20 comments:

  1. menarik juga!!
    mesti diterjah...

    ReplyDelete
  2. mcm ne nak msuk review blog ni eh?
    singgah2la blog sy
    nk join gak



    Wow! Cantiknya Header Blog ni! Pencarian 10 Header Blog Tercantik 2010!

    ReplyDelete
  3. wahh bestnyer ada orang review blog..huhu..blog saya simple je,pasti x der sapaer nak review.

    ReplyDelete
  4. uikhhh da terjah blog tersebut...

    ReplyDelete
  5. waaa...best nyer...bila nak uat review blog sue lak ni,..hehe

    ReplyDelete
  6. ahaaa baru mengetahui akan nya , teringin juga nak menjoinkan diri. >_<

    ReplyDelete
  7. bestnya kalo blh msuk review mcm ni.. cmne nk join?

    salam kenal yer

    ReplyDelete
  8. Kepada sesiapa yang nak join boleh masuk link ni ye..TQ..

    http://wavewsa.blogspot.com/2010/12/blog-review-oleh-wavex-rider-wavex-team.html

    ReplyDelete
  9. nk join review blog la..cam mnarik jer

    ReplyDelete
  10. good job sahabat :) merapatkanlagi hubungan sesama blogger gitu...

    ReplyDelete
  11. Cik Dya baru tahu ni haaa....apesal tak cakap awal2..cewah..malu sat!!
    Tq very much for this review...sangat2 menghargainya!!Thanx a lot ya!

    http://iamdya.blogspot.com/2010/12/blog-cik-dya-direview-oleh-wavex.html

    ReplyDelete
  12. waahh,, bestnye ble blog kne review :D

    ReplyDelete