Wednesday, December 1, 2010

Keputusan Piala AFF Suzuki 2010..(Malaysia vs Indonesia)..1/12..

Assalamualaikum seperti yang kita tahu, hari ini 1/12 akan berlangsung 2 perlawanan dalam kumpulan A bagi Piala AFF Suzuki 2010 yang berlangsung di Indonesia..

Perlawanan antara Thailand dan Laos bermula pada pukul 6 petang manakala antara Malaysia dan Indonesia pada pukul 8.30 malam..

SUZUKI.2010

Keputusan Penuh Perlawanan :

Thailand       2 – 2       Laos
Malaysia      1 - 5        Indonesia

Gol Malaysia dijaringkan oleh Sharul Idlan Talaha..
Gol indonesia dijaringkan oleh Gonzales, Ridhwan, Suyono, Bachdim dan satu gol sendiri oleh Asrarudin..

Untuk Jadual Penuh Kumpulan A klik sini..

30 comments:

  1. doakan yang terbaik untuk mesia.mesia boleh

    ReplyDelete
  2. chaiiiyyyook malaysia jgan hampakn aku nooo

    ReplyDelete
  3. basic mcm sepak bola, tahan bola, passing semua tu kena pandai dulu, kalau sepak da tahan bola pun melayang, passing pun hantar pada lawan mcmn nak gelecek dan yg lain2?

    ReplyDelete
  4. erk Loas Fight ke ngan thailand..huhuhu..Malaysia leh pergi jauh punya..insyaallah..

    ReplyDelete
  5. malaysia 1-indonesia 4

    ReplyDelete
  6. http://www.firstrow.net/watch/39655/1/watch-indonesia-vs-malaysia.html...live

    ReplyDelete
  7. aku tengok malam ni pemain pertahanan malaysia banyak buat kesilapan yang tak sepatutnya sbg pemain pro terutamanya mohd asyarudin.rajagopal patut naikkan semangat pemain agar lebih bersemangat terutama berdepan thailand nanti

    ReplyDelete
  8. malaysia 1 - indonesia 5....adoiiii

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. ngak bisa kalahkan indon..hebat bangat..macam siot je..

    ReplyDelete
  11. lagi satu pemain tak fokus.........ramai tonggak malaysia tapi tetap kalh sbb x fokus..............
    game ni x kisah menang ke kalh ke salkn seronk,
    sume dpt rase cmne main bola.....pemain malesia,
    tlh buat trbaik tpi tetap macam TAIK!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Hehehehehehe.........harap je liga super hebat tapi kt antarebangse cam TAIK..........hahahahaha...k ragobal ko pegi mamposlah latih pemain pon x btl.hahahahahahahaha.....sume oang melesia kecewe haahahahahaha......kesian loPEK!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. liga malaysia sepatutnya berubah kepada 20 pasukan dalam satu divisyen... semua pasukan dunia yang berjaya mempunyai pasukan yang banyak dalam liga supaya lebih kompetetif.EPL Seria A La LIga.. 14 team boleh melahirkan pemain?sori.. wujudkan suasana eropah dengan kehadiran pemain asing

    ReplyDelete
  14. Liga super hebat??aku x rasa hebat lansung! lansung!..penyokong dtg stadium bila pasukan mereka dpt separuh akhir ngn final jer... aku sokong pernyataan pemain import cuma hadkan 6 pemain import bg stiap match.,xde mslh dgn 20 pasukan wpun kehadiran pemain import

    ReplyDelete
  15. main macam haram.. macam haram macam malaysia main.. dh leading buat malu kena katok.. dh la tengok ngan mat2 indon gak..

    nk bg alasan 3 plyer kad merah?? p mampos...alasan pmain impot?? yg x bg impot mai mlaysia sapa suruh?? taik..hampeh...=malaysia.

    ReplyDelete
  16. indon bkn bagus mane pn!! norshahrul+safiq drop sbb mid mcm haram..sharbenee drop sbb defence mcm taik!!..aku tgk indon pn lg terok dr malaysia..adoiii..

    ReplyDelete
  17. apa yg diorang training selama ni? diorg tu kira player profesional, sepenuh masa dgn bola, bukan mcm dulu2 semipro zaman zainal abidin/dollah saleh semua tu, semipro dulu pun jauh lg handal pro mcm skg, mcm mlm td bkn aku salahkan cara permainan tapi aku dok heran kenapa sepak bola dan tahan bola pun dok kelam kabut mcm xpenah training.

    ReplyDelete
  18. bukan nk slhkan sape2..kalah mng adat plawanan..hope sume ley trime..tp team mlysia kne improve sgt2 bhg ptahanan...sgt2 lemah...bhg ptahanan mst lbih bijak utk bace cara pmainan indon..sbb ak tgok indon gne care yg sme je mnyerang..tu la klmhn ptahanan, xdpt bace game n lmbt buat decision...lg stu, mid pon klm kbut je bila dpt bola...spatutnye create pluang, bukannye buang peluang..papehal pun, ak doakan yg tbaik utk team MALAYSIA..mgkin plwanan mlm td akn buat dorg sdr n bfikir pnjg.... =)

    ReplyDelete
  19. kalah terukk....kita tengok next game camner...

    ReplyDelete
  20. m'sia dibelasah 5-1...huhuuu..
    sedih tul tgk m'sia beraksi mlm td..
    mse sukan asia ari tu best je team tu..
    team mlm td...huhuhuuu...xtau nk ckp ape...keeper n pertahan cm teruk jer...

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. Malaysia kalah teruk 5-1 dari indo. Amboi...

    ReplyDelete
  23. agak2 r nk kutuk malaysia..time malaysia menang..sume ckp player malaysia bgus n hebat..bila malaysia kalah jer..trus ckp malaysia bodo..mana smgt bola korang r..selagi ade match..sokong r malaysia sepenuh hati korang..kena ingat sket..malaysia x skuat sukan sea sbb 8 player utama malaysia injured..harap maklum!!!!

    ReplyDelete
  24. Malaysia is very weak.... all players look profesional but in the gameplay they're very poor...

    ReplyDelete