Friday, December 31, 2010

Blog Review 2 : misz nana @ http://syazanaamira.blogspot.com/

Assalamualaikum semua..Semoga semua sihat disamping orang tersayang..Tak kisah la orang tu ayah ke, mak ke, nenek ke..Seperti yang dinyatakan tadi, waveX akan mereview serba ringkas satu blog bertuah petang ni..Segmen review ni masih terbuka..Kalau nak join Klik Sini..

Blogger yang bertuah bernama Misz Nana @ Syazana Amira..Blog Duniaku Yang Serba Kekurangan, tapi x nampak pun kekurangan..Syazana berasal dari Shah Alam dan belajar di UITM Arau Perlis..Blog yang cantik dan penuh dengan bunga bungaan..hehe..Jom terjah jom..

Untitled picture
Kenapa Misz Nana nak blog dia di review..ni ayat dia..”

aku berminat nak suh depa nih review blog aku sebab sepanjang
1 tahun 7 bulan 4 minggu aku berblogging...
tak da sapa pun nak review.. hehe..
so, aku nak amik kesempatan nih untuk menjemput Wavex Team tuk
review blog aku yang tak seberapa ni :
D “

Jom kita kenal dulu sapa Misz Nana ni..Ha, ni gambarnya..




Status Blog..
  • Google PageRank – 1/10
  • Alexa Rank – 1, 146 181
  • Malaysia Rank – 6463
  • PageLoad kurang dari 10 saat..Kira ok la tu..Kalau nak ok lagi letak widget-widget basic je..hehe..
Kandungan Blog..
Blog misz nana banyak berkisarkan tentang blogger life dan kebanyakkan entry adalah personal entry dan mengenai blog Duniaku Yang Serba Kekurangan..Misz Nana juga ada join kontest dan yang terbaru Misz Nana buat Lucky Draw..Tunggu apa lagi..Jom la join..
Statistik Pelawat..
Jumlah pelawat yang agak ramai..Sudah mencecah
19 000 orang..Follower pun ramai (1021) tak tau dia guna alat ape..Harap2 dapat la bagi ilmu kat blogger lain macam mana nak dapat follower sebanyak tu..Pelawat ramai adalah lelaki berbanding dengan wanita, umur 18-24..
Iklan Nuffnang..
Bagi kategori ni waveX ada cadangan sikit..Cadangan je la..Untuk iklan leader board kalau boleh letak atas gambar header, iklan skyscraper agak terkebawah sikit..Kalau boleh first widget kat sidebar tu letak yang SS punya iklan.. Lepas tu iklan large rectangle tak ade..Kalau nak cepat dapat BE letak je semua..hehe..Ni pandangan je..
Widget..
Bagi waveX penggunaan widget adalah ok..Tak de widget yang memberatkan blog..Siap dengan survey lagi tu..Jawab jangan tak jawab..Widget blog list pun ade..Widget blog list ni membantu jugak dalam menaikkan ranking alexa korang..
Komen waveX
Keseluruhan adalah memuaskan dan terbaik..Ada harapan nak dapat Blogger Harapan tahun depan..Cuma yang iklan nuffnang tu perlu baiki sikit..Apa pun, jangan putus semangat, teruskan dalam berblog..InsyaAllah ada rezeki nanti..Smile


p/s - Kalau ada salah dan silap sory ye..Kalau ada maklumat yang salah sila maklumkan..Terima Kasih..

MAJULAH BLOGGER UNTUK NEGARA !!

7 comments:

  1. camne nak masuk blog review ni??

    ReplyDelete
  2. sila baca kat perenggan first tu..wavex ade bg link..

    ReplyDelete
  3. woaaa.nak jugak. selame bebelog ni.ta de sape pun na melwat blog sgt. sedih. T.T kuikui
    follower pun ta ramai. wuaa. cmne ha?

    ReplyDelete
  4. wow!! thnx sesangat.. hehe..

    insyaallah nana akan perbaiki apa yang kurang.. thnx sudi review blog misz nana :)

    ReplyDelete
  5. nak ak review... 3thn blogging xpnah dgr org komen pape.. so nak gak laa :P

    ReplyDelete