Saturday, January 22, 2011

PR Google Baru Update..Jom Semak..

Assalamualaikum semua..Walaupun dengan kepeningan yang melanda diri wave nak update jugak blog hari ni..Hmm..Kalau korag perasan, Page Rank Google telah pun diupdatekan..Wave baru perasan pagi ni..Alhamdulillah blog picisan ni naik satu anak tangga jadi PR2..


Blog korang macam mana?? Mesti naik mencanak kan..Jom la tengok..Bagi yang tak tau apa itu PR ni, korang kena ambik tau la..Penting jugak ni..PR google ada dari PR0-PR10..Kalau korang boleh mencapai yang PR10 kira otai la..haha..Yang tu Facebook dengan Google je..hehe..Kalau Korang boleh sampai PR 4 dah kira ok..

PR ni penting apabila google nak search word kat blog korang..Contohnya orang yang PR tinggi akan lebih diutamakan oleh Google..Tapi kadang-kadang Google tengok sapa yang update dulu..Mekanisme apa yang Google pakai masih menjadi misteri..Tapi Google tak tindas orang bawah..Tak macam blogger..Hahaha..

Ok la..Nak check kan..Klik SINI..

9 comments:

  1. wah, dah naik ke PR2. tahniah bro. :)

    ReplyDelete
  2. ada sesetengah blogger yg hampeh..

    ReplyDelete
  3. oo... cemtu ker.. boleh jadi ape eh kalau pr tinggi? kite baru nk belajar.. pr kita 0... :D

    ReplyDelete
  4. tahniah bro dh naik 1 ank tangga .. haha .. congrets ea !!! ...

    ReplyDelete
  5. masih sama di tangga yg pertama...masih bertatih...haha

    ReplyDelete